Van doelman naar F1-rijder: Courtois rijdt GP van Australië... virtueel

  Thibaut Courtois gooit het over een andere boeg.

  Het Formule 1-kampioenschap ligt de komende weken plat door het coronavirus, virtuele races moeten de leemte opvullen. Onder anderen Stoffel Vandoorne en Lando Norris doen al mee en nemen het op tegen niemand minder dan Rode Duivel Thibaut Courtois.

  De Formule 1 en Formule E-wedstrijden werden door het coronavirus uitgesteld, maar de autosportliefhebbers moeten niet op hun honger zitten. Er worden her en der online-alternatieven op poten gezet.

   

  Lando Norris, een van de revelaties van het voorbije F1-seizoen, zal zondag deelnemen aan een virtuele Grote Prijs van Australië, georganiseerd door Veloce Esports ('Not The Aus GP'). Hij krijgt er tegenstand van Formule E-piloten Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne, de ambassadeur en co-oprichter van het bedrijf. 

   

  En ze wisten nog een straffe naam te strikken: ook Thibaut Courtois ruilt zijn keepershandschoenen voor racehandschoenen en kruipt achter het stuur van een virtuele bolide. Ontdekt hij na volleybal en voetbal nog een talent? 

   

  Ook de Nederlandse F1-piloot Max Verstappen waagt zich aan een virtuele race, maar dan op simulator rFactor2.  Onder meer de Portugees Antonio Felix da Costa, actief in de Formule E, en twee IndyCar-piloten worden zijn tegenstanders.

   

  De races worden ter promotie van de mechanische eSports uitgezonden op YouTube en Twitch.

  Courtois kruipt achter een F1-stuur: