Stadionpersoneel van NBA-teams krijgt financiële steun van NBA-sterren

  Het Chase Center van de Golden State Warriors.

  De NBA ligt door het coronavirus minstens een maand stil en dat heeft ook financiële gevolgen voor het vele personeel van de clubs. Enkele topspelers hebben al aangekondigd dat ze het zaalpersoneel niet in de kou zullen laten staan.

  De sterren van de NBA zijn natuurlijk de spelers zelf, maar die kunnen ook maar schitteren dankzij het vele personeel in de stadions. Die zijn allemaal technisch werkloos nu de competitie stilgelegd is, maar enkele NBA-sterren hebben alvast laten weten dat ze het stadionpersoneel financieel zullen ondersteunen.

   

  "Als spelers willen we gezamenlijk met de eigenaren en stafleden iets doen om het leed voor deze medewerkers te verzachten", zegt Stephen Curry van de Golden State Warriors, dat bij elke thuiswedstrijd rekent op een team van zo'n 1.000 medewerkers.

   

  Ook de 19-jarige rookie Zion Williamson van New Orleans Pelicans neemt tot aan het einde van de onderbreking in de NBA alle financiële vergoedingen voor het stadionpersoneel van zijn team voor zijn rekening.

   

  Giannis Antetokounmpo (25) van Milwaukee Bucks doneerde 100.000 dollar voor de mensen van het Fiserv Forum in Milwaukee die een maand zonder werk zitten. "Samen kunnen wij deze crisis doorstaan", aldus de Griek.