Luxe-supporter gespot in Parijs-Nice: Campenaerts moedigt De Gendt aan

  De Vocsnor schreeuwt De Gendt naar boven.

  Rasaanvaller Thomas De Gendt is er net niet in geslaagd om een nieuw kunststukje af te werken in de slotrit van Parijs-Nice. Maar aan de supporter(s) zal het niet gelegen hebben: niemand minder dan Victor Campenaerts stond hem op te wachten op de slotklim.

  Het moordende tempo in de beginfase van de laatste rit van Parijs-Nice eiste veel slachtoffers: onder meer Victor Campenaerts stapte af. De werelduurrecordhouder speelde dan maar supporter op de flanken van de slotklim richting La Colmiane.

   

  Zo zag hij vluchter Thomas De Gendt een gooi doen naar een knappe ritzege. De rasaanvaller van Lotto Soudal schudde zelfs Julian Alaphilippe als laatste medevluchter af, maar kon niet in schoonheid afronden. Drie kilometer voor de streep stoof Nairo Quintana voorbij.

   

  "Na 150 kilometer voorop had ik wel wat kopbeurten in de benen", verklaart De Gendt. "Ik wist ook dat ik op 3 kilometer van de streep best nog 1 minuut voorsprong had. Die had ik niet meer. En toen kwam Quintana. Over en out dus."

  De Gendt: "Supporter Campenaerts was mooi moment"