Jacky Mathijssen volgt Walem op als coach van U21, ook Sonck schuift door

  Jacky Mathijssen is de nieuwe bondscoach van onze U21. De Belgische trainer schuift door van de U19 en volgt Johan Walem op. Die stopte er eind januari mee om coach te worden van de nationale ploeg van Cyprus. Wesley Sonck wordt op zijn beurt coach van de ploeg onder 19 jaar.

  Bij de bond hanteren ze een doorschuifsysteem. Na het vertrek van Walem klimt Mathijssen dus naar de U21, Wesley Sonck vult zijn lege plaats op bij de U19 en bij de U18 wordt Thierry Siquet dan weer trainer.

   

  "Ik ben blij en vereerd met de vraag van technisch directeur Roberto Martínez om onze nationale beloften te gaan leiden", liet Mathijssen in een eerste reactie optekenen. "Het zal uiteraard geen makkelijke taak worden om ons voor het komende EK te kwalificeren. We zullen meer punten moeten halen dan in de heenronde (7 op 12)."

   

  "Maar de belangrijkste taak bestaat erin dat ik samen met Thomas Buffel de ploeg zal laten voetballen zoals de A-ploeg. Dit om de integratie van spelers die vanuit de U21 de overstap maken vlotter te laten verlopen. Het feit dat we op die manier ook al met de U19 werkten is uiteraard mooi meegenomen."   

   

  Ook Roberto Martinez, bondscoach van de Rode Duivels, was in zijn nopjes met de aanstelling. "We zijn heel tevreden. Het is een interne promotie voor het goede werk dat hij leverde bij de U19."

   

  Naast Mathijssen stapt ook assistent Thomas Buffel mee over van de U19 naar de beloften. Wesley Sonck krijgt als bondscoach van de U19 Eric Van Meir naast zich als assistent.