Eerste minister Japan: "Olympische Spelen zullen plaatsvinden"

    De Japanse eerste minister Shinzo Abe.

    De eerste minister van Japan heeft er vertrouwen in dat de Olympische Spelen in zijn land gewoon zullen kunnen doorgaan zoals gepland. Shinzo Abe voegde er wel aan toe dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de eindbeslissing zal nemen.

    Ook Japan wordt getroffen door het coronavirus. In het land zouden zeker 1.400 mensen besmet zijn en al 28 dodelijke slachtoffers zijn gevallen. "Maar we zullen de verspreiding van het virus overwinnen en de Olympische Spelen kunnen ontvangen zonder problemen", zei Abe.

     

    Het IOC heeft wel de uiteindelijke beslissingsmacht, voegde Abe er nog aan toe. Het IOC zal het licht dus uiteindelijk op groen moeten zetten. Japan heeft meer dan 11 miljard euro geïnvesteerd in de Olympische Spelen.