De Gendt: "Waar werken we nu naartoe? Naar half mei? BK? Tour?"

  Thomas De Gendt deed een gooi naar de zege in de slotrit.

  Nu de ingekorte editie van Parijs-Nice is afgerond, is ook het laatste greintje zekerheid op de wielerkalender verdwenen. Wanneer kan het peloton weer in actie komen? "Het is wat dom om te pieken naar een bepaalde datum als er geen vooruitzichten zijn", zegt Thomas De Gendt.

  Parijs-Nice lijkt een van de laatste kansen te zijn geweest voor de renners om zich te tonen in het voorjaar door de uitbraak van het coronavirus. Thomas De Gendt (Lotto Soudal) heeft die kans met beide handen gegrepen: zowel in de tijdrit als in de slotrit toonde hij zijn uitstekende vorm.

   

  "Ik ben echt wel blij dat we Parijs-Nice hebben kunnen rijden", vertelt hij op de website van zijn ploeg. "Anders hadden we voor niets zo zwaar getraind.  Het blijft ook een prachtwedstrijd, zelfs met een kleiner peloton dit jaar."

   

  "Eerlijk, de wedstrijd verloor wat van zijn glans na het afhaken van een aantal topploegen, maar er is werkelijk elke dag strijd geleverd. Kijk maar naar de rit die Tiesj Benoot won, of ook de slotetappe waar tot op de meet gestreden werd voor de eindoverwinning."

   

  "Uiteraard heb ik alle begrip voor het forfait van een aantal ploegen. Mochten onze teamartsen besloten hebben dat we niet mochten starten, dan hadden we dat ook niet gedaan. Laat ons hopen dat de huidige toestand zo snel mogelijk opklaart en dat we over één of twee maanden weer kunnen koersen.”

  Laat ons hopen dat de huidige toestand zo snel mogelijk opklaart en dat we over één of twee maanden weer kunnen koersen.

  Thomas De Gendt

  De Gendt: "Ik denk dat de Tour zal doorgaan"

  Voor alle renners lijkt de opdracht nu dezelfde: de conditie onderhouden tot het wielervoorjaar weer op gang wordt geschoten. "Maar hoe? Dat is de vraag", zegt De Gendt. "Dat is iets wat we met onze trainer moeten bespreken."

   

  "Het moeilijke is vooral: waar werk je naartoe? Naar half mei? Naar het BK? Naar de Tour? Het is wat dom om te pieken naar een bepaalde datum als er geen vooruitzichten zijn. Naar mijn gevoel  zal de Tour wel kunnen doorgaan. Ik mik alleszins daar op."