Benoot: "Dit ga ik vieren! Niet op café, maar heb thuis nog wat drank staan"

  Tiesj Benoot sloot Parijs-Nice af met de groene puntentrui.

  Een ritzege, de groene puntentrui en de tweede plek in het eindklassement. Tiesj Benoot (Team Sunweb) verlaat Parijs-Nice met een mooie buit. "Het is jammer dat ik niet met deze benen naar de klassiekers kan gaan", zegt hij.

  Amper 18 seconden kwam Tiesj Benoot tekort om Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe) van de eindzege te houden in een ingekorte editie van Parijs-Nice. Toch was onze landgenoot meer dan tevreden. "Het is leuk om het eerste deel van het seizoen zo af te sluiten."

   

  "Ik zit op een hoog niveau. Ik heb op stage op Tenerife nog wat details bijgeschaafd en heb een stapje vooruitgezet deze winter. Mijn nieuwe ploeg heeft een positieve invloed gehad. Ik ben blij dat de keuze die ik heb gemaakt deze winter, waar toch veel twijfel over was van de buitenwereld, toch de goede was."

   

  "Of ik iets vroeger had moeten aanvallen in de slotrit? Ik heb er zelf ook even aan gedacht. Ik had snel een mooie voorsprong, maar viel daarna stil. De tweede plek was het hoogst haalbare. Dit is mijn beste resultaat in een meerdaagse rittenkoers en dus een stapje hogerop."

  Dit is mijn beste resultaat in een meerdaagse rittenkoers en dus een stapje hogerop.

  Tiesj Benoot

  "Voor mij is het al mooi, andere renners zullen meer vloeken"

  Net nu Benoot in bloedvorm verkeert, valt het klassieke wielervoorjaar in het water door het coronavirus. "Het is spijtig, maar het is niet het einde van de wereld. We moeten niet klagen en zagen over overmacht. Het is jammer dat ik niet met deze benen naar de klassiekers kan, maar daar is niets aan te doen. Andere renners zullen meer vloeken."

   

  "Ik ben tweede geworden in Parijs-Nice en heb een rit gewonnen. Voor mij is het al mooi. Er zijn veel renners die ook veel inspanningen hebben gedaan en nog niet zijn beloond."

   

  Wat de volgende doelen van Benoot zijn, is onduidelijk. Over de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is nog geen verdict gevallen. "Het is voor iedereen afwachten. Bij ASO hebben ze nu wel bewezen dat ze tot op het bot gaan om een koers te laten doorgaan."

   

  "Ik ga eerst deze overwinning vieren met vrienden en familie. Op café mag niet, maar ik heb thuis nog wat drank staan. Daarna is het aan de ploeg om te beslissen over mijn programma. Oorspronkelijk stonden de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik op de kalender, maar er zijn nog geen beslissingen genomen."

  Bekijk hier het volledige gesprek met Tiesj Benoot: