In beroep krijgt Zinho Vanheusden strafvermindering: hij mist nu 3 speeldagen

  De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft de schorsing voor Zinho Vanheusden teruggebracht naar 3 speeldagen. Dat was de straf die de bondsprocureur eerst had geëist, maar nadat Standard in beroep was gegaan, kreeg Vanheusden een speeldag extra aan zijn broek.

  Zinho Vanheusden werd in de wedstrijd tegen STVV van het veld gestuurd voor een trap naar Alexander De Bruyn. De minnelijke schikking van het bondsparket luidde 3 speeldagen schorsing, maar Standard aanvaardde die niet en zo kwam de zaak toch voor.

   

  Uiteindelijk kreeg Vanheusden nog een strengere straf,: 5 speeldagen, waarvan eentje voorwaardelijk. Standard ging in beroep en de Geschillencommissie Hoger Beroep draaide de klok weer terug en kwam op 3 speeldagen uit. Het feit dat Vanheusden nog jong is, een vrij goeie reputatie heeft en niet de intentie had De Bruyn zwaar te blesseren, speelden in zijn voordeel.

   

  In principe kan Vanheusden dus op de 3e speeldag van de play-offs weer aansluiten. Alleen heeft de actualiteit van het coronavirus alles zodanig in de war geschopt dat er mogelijk geen play-offs komen. Dan schuift de schorsing op naar volgend seizoen.

  De overtreding van Vanheusden op De Bruyn