Officieel: Giro wordt uitgesteld na maatregelen van Hongaarse regering

  Vorig jaar won de Ecuadoraanse renner Richard Carapaz.

  Het coronavirus gooit ook roet in het eten van de Giro. De Hongaarse regering verbiedt de start in de hoofdstad Boedapest en daarop heeft de organisatie beslist om de hele rittenkoers uit te stellen. Een nieuwe datum is er nog niet.

  Zaterdag 9 mei stond de start van de 103e Ronde van Italië op het programma. Die had plaats moeten vinden in Boedapest, maar uit vrees voor het coronavirus doorstreept de Hongaarse regering de "Grande Partenza" van de Giro. "Hongarije zal de eerste drie ritten van de Giro d'Italia niet kunnen organiseren", meldt Mariusz Revesz, namens de Hongaarse regering bevoegd voor de organisatie.

   

  Even leek het erop dat zo enkel de eerste ritten in gevaar kwamen, maar RCS, de organisatie achter de Giro, kwam al snel met een officieel statement. De volledige rittenkoers wordt uitgesteld.  "Alle partijen willen samen zoeken naar een nieuw moment voor de Ronde van Italië. Zo kan die op een andere datum wel in Hongarije van start gaan."

   

  Een nieuwe datum is er nog niet en die komt er ook niet voor 3 april. Op die dag lopen ook in Italië de voorlopige maatregelen van de regering af.

   

  Remco Evenepoel zal benieuwd zijn naar het plan B. Hij maakt in de Giro zijn debuut in een grote ronde.