Even geen Champions League of Europa League, dinsdag duidelijkheid over EK?

  Lionel Messi had woensdag Champions League moeten spelen.

  Ook de Europese voetbalbond UEFA neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. De wedstrijden in de Champions League en de Europa League van volgende week worden uitgesteld. Dinsdag is er overleg over het Europees kampioenschap van komende zomer.

  Volgende week worden in de Champions League de terugwedstrijden van de 1/8e finales tussen Bayern München en Chelsea & Barcelona en Napoli (woensdag 18 maart) afgelast. De matchen Juventus - Lyon en Manchester City - Real Madrid (dinsdag 17 maart) waren al uitgesteld omdat de spelers van Juventus en Madrid in quarantaine moesten.

   

  In de Europa League worden alle terugwedstrijden in de 1/8e finales (donderdag 19 maart) uitgesteld. Eerder werden al 2 heenmatchen (Inter - Getafe en Sevilla - Roma) geannuleerd.

   

  "Wanneer deze wedstrijden zullen plaatsvinden, wordt op het gepaste moment gecommuniceerd", stelt de UEFA.

  Dinsdag nieuws over het Europees kampioenschap?

  Dinsdag organiseert de UEFA een videoconferentie met vertegenwoordigers van zijn 55 lidstaten, leden van de European Club Association, de Europese competities en de spelersorganisatie FIFPro om de gevolgen van de vele afgelastingen door het coronavirus te bespreken.

   

  Ook het Europees kampioenschap zal dan ter sprake komen. Volgens sommige media ligt een uitstel naar 2021 op tafel.

  VIDEO: Bekijk het Europa League Magazine van 12 maart

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.