Buitenlandse spelers mogen niet weg uit Genk, meeste clubs trainen in kleine groep

  De landskampioen verbiedt zijn buitenlandse spelers om naar hun thuisland af te reizen, uit schrik voor coronabesmetting.

  Nu de Belgische clubs voor een lange periode van inactiviteit staan, moet er in heel wat schema's geschoven worden. Enkele clubs hebben vandaag al hun maatregelen bekendgemaakt. Zo wordt er in Genk aan de buitenlandse spelers verboden om naar hun thuisland af te reizen. De meeste clubs zullen de komende weken ook in kleinere groepjes trainen.

  Verschillende eersteklassers hebben vandaag hun preventiemaatregelen tegen het coronavirus bekendgemaakt. Onder andere STVV, Zulte Waregem, Anderlecht, Charleroi en Racing Genk knippen de komende weken in hun groepstrainingen. 

   

  De spelers zullen vooral individuele trainingen afwerken, afgewisseld met trainingen in kleine groep. In Sint-Truiden worden de spelers digitaal opgevolgd door de technische staf. Bij Anderlecht krijgen de verschillende kleine trainingsgroepen elk een eigen kleedkamer en eigen voedselpaketten. 

   

  Landskampioen Racing Genk legt naast de gewijzigde trainingen ook nog extra strikte maatregelen op voor zijn spelers. Zo mogen ze niet naar drukke publieke plaatsen afzakken. Verder wordt er aan de buitenlandse spelers verboden om de familie op te zoeken, om de besmettingsrisico's te verkleinen. 

  Enkele tweets omtrent de coronamaatregelen: