Jürgen Klopp na uitschakeling van Liverpool: "Feest na feest na feest, maar nu zwijg ik"

  Jürgen Klopp na de 2-3 tegen Atletico.

  Geen 3e opeenvolgende finale voor Liverpool in de Champions League. De titelverdediger likt zijn wonden na de eliminatie in de 1/8e finales door het alweer uitgekookte Atletico Madrid. Niet het minst trainer Jürgen Klopp zit in zak en as.

  "Iedereen die deze wedstrijd gezien heeft, zal kunnen zeggen dat het resultaat helemaal anders had kunnen zijn", zei Klopp gisterenavond op zijn persbabbel na de 2-3.

   

  "Ik ben vol lof over onze eerste 90-95 minuten. Onze eerste grote fout was dat we de 2e goal te laat scoorden. Dat doelpunt viel in de verlengingen, niet in de reguliere speeltijd. Dat is onze eigen fout."

   

  "Maar Atletico is een team met wereldklassespelers. Tegen zo'n team spelen is zeer moeilijk. Toch hebben we het in die eerste 95 minuten uitzonderlijk goed gedaan. Als je een ploeg als Atletico zo in de problemen kunt brengen, kun je alleen maar tevreden zijn. Ik stond te genieten aan de zijlijn."

   

  Toch keerde het tij snel in de verlengingen, want na de 2-0 speelde Liverpool-doelman Adrian de bal verkeerd in.

   

  Klopp: "Als je verliest, is er altijd een reden en die reden is vaak verschillend. Vanavond heeft die pass van Adrian ons natuurlijk niet bepaald geholpen. Adrian is een superdoelman, ik houd van die jongen, maar hij nam in deze fase de verkeerde beslissing, ofwel raakte hij de bal niet goed."

   

  "Maar in principe hoeft een tegengoal op dat ogenblik geen grote impact te hebben. Jammer genoeg was dit wel het geval en veranderde het "momentum". Bij Atletico veranderde de gedachtegang van "Oei, hoe moeten we dat hier oplossen?" naar "Aha, okay, dit zou wel eens ons avondje kunnen worden"."

   

  "Zij kregen wat zuurstof in hun benen en wij verstijfden. Zoiets. Ze scoorden nog twee keer, dus wat kun je anders dan Atletico geluk te wensen? Maar kijk: ik haat verliezen, ik ga even zwijgen nu... Ik snap niet hoe Atletico speelt. Ik snap het niet. Maar de winnaar heeft altijd gelijk..."

  "Impact? Geen impact!"

  Een journalist wilde nog weten welke impact deze uitschakeling heeft op het team en de trainer. Klopp: "Geen enkele. Komop, wij hebben er alles aan gedaan!"

   

  "2,5 jaar lang hebben we een uitzonderlijk parcours afgelegd in de Champions League: feest na feest na feest. Vanavond was het ook feest: fantastisch publiek, geweldig stadion, de spelers deden het puik, vochten hard en maakten prachtige doelpunten. Maar we hebben verloren, het is wat het is."

   

  "Dit heeft geen enkele impact op ons. We hebben nu meer tijd om onze wedstrijden in de Premier League voor te bereiden. We zullen op tv naar de Champions League kijken in plaats van er in mee te spelen. Daar kan ik niets meer aan veranderen."

  Interessante youtube-links:

  * Bekijk hier de persbabbel van Jürgen Klopp.
  * Bekijk hier de samenvatting van Liverpool-Atletico (beeld Proximus Sport, commentaar van Peter Vandenbempt).