Rangers-Leverkusen vanavond? Het loont zeker de moeite om te kijken!

  Ianis Hagi heeft de Rangers laten juichen in de vorige ronde.

  Om 21u nemen de Glasgow Rangers en Leverkusen de handschoen op in hun heenwedstrijd in de 1/8e finales van de Europa League. U kunt deze wedstrijd live volgen op Canvas en op deze website. En of het de moeite loont om te kijken. 

  1. Kijken naar Ianis Hagi

  Ianis Hagi werd bij Racing Genk een half jaar gewogen, maar te licht bevonden. De jonge Roemeen verkaste tijdens de wintermercato naar de Glasgow Rangers en bewijst daar wel zijn waarde.

   

  Zo konden de fans van de Rangers in de vorige ronde smullen van een prettige ommekeer tegen Braga. De Schotten keken in eigen huis tijdens de return tegen een 0-2-achterstand aan, maar Ianis Hagi legde met twee doelpunten de basis voor een 3-2-overwinning en kwalificatie voor de 1/8e finales.

  De 2 treffers van Hagi tegen Braga:

  2. Kijken naar Leon Bailey

  Bij Leverkusen loopt ook een oude Belgische bekende rond. Leon Bailey maakte tussen 2015 en 2017 het mooie weer bij Racing Genk. In januari 2017 verkaste hij naar Leverkusen, voor een som die (naargelang de bronnen) tussen 11 en 15 miljoen euro schommelde.

   

  De nog altijd maar 22 jaar oude Bailey moet zijn team op links offensieve impulsen geven. Dat lukt in grote mate, al heeft hij zich al een paar keer de woede op de hals gehaald van de clubbazen.

   

  Zo incasseerde de Jamaicaan half december een tweede rode kaart in amper 6 weken, nadat hij een tegenstander in zijn gezicht geslagen had. Zijn ploegmaats eisten excuses. 

  De klap van Bailey:

  Bailey laat zich ook nog altijd graag met dure spullen opmerken:

  Wist u dat...?

  • de bekendste naam bij de Rangers die van Steven Gerrard is? De voormalige middenvelder van Liverpool is sinds de zomer van 2018 coach van de Rangers

  • de Rangers in de groepsfase met 9 punten als tweede eindigden? Porto was groepswinnaar met 10 punten, Young Boys Bern was 3e met 8 punten, voor Feyenoord met 5

  • Alfredo Morelos met 14 doelpunten riant aan de leiding staat bij de topschutters in de Europa League? In de groepsfase scoorde de 23-jarige Colombiaan 6 keer in 6 wedstrijden, in de voorrondes was hij goed voor 8 treffers

  De wedstrijd gaat gewoon door:

  Live op Sporza, met commentaar van Joos

  Bekijk het duel tussen de Rangers en Leverkusen vanavond live op Canvas. Door de verwikkelingen rond het coronavirus zou de uitzending wat later kunnen beginnen dan gepland (20.35u). Hier kunt u de actie bekijken in onze livestream. Onze commentator in Glasgow is Filip Joos.