Gert Verheyen: "1 man verantwoordelijk voor Liverpool-debacle: doelman Adrian"

  Teleurstelling bij Liverpool.

  Om er nog eens een cliché tegenaan te gooien: voetbal kan onrechtvaardig zijn. Vraag het maar aan Liverpool, dat woensdagavond het deksel op de neus kreeg in de 1/8e finales van het kampioenenbal.

  Atletico Madrid trakteerde titelverdediger Liverpool in Anfield op een koude douche. Na de 1-0 in Madrid eindigde de terugwedstrijd op een 2-3-overwinning voor de Spanjaarden.

   

  Gert Verheyen, de cocommentator van Peter Vandenbempt op Proximus Sport, kon nauwelijks geloven dat de wedstrijd na een 2-0-voorsprong voor Liverpool dermate dramatisch afliep voor de titelverdediger.

   

  "Als je zoveel kansen bij elkaar voetbalt als Liverpool, zo dominant bent en op 2-0 komt, denk je dat het binnen is. Ook omdat Atletico nooit de indruk maakte iets te kunnen doen", kijkt Verheyen terug op de "shock defeat" van Liverpool.

   

  "Maar wat een ommekeer, door een geweldige flater natuurlijk. Er is maar één man verantwoordelijk voor de uitschakeling van Liverpool: doelman Adrian."

   

  "Het is niet dat je nooit een fout kunt maken, maar in zo'n match op dat moment: dat maakt het extra pijnlijk. Komt daarbij dat Adrian in de hele wedstrijd geen enkele redding verricht heeft. Atletico heeft de bal 3 keer tussen de palen gekregen en 3 keer was het bingo."

   

  "Het verschil zat hem dus echt tussen de doelpalen. Atletico-doelman Oblak verrichtte aan de overkant meer dan 10 reddingen. De ene al moeilijker dan de andere. Hij moest zich alleen gewonnen geven op 2 ballen die gewoon niet te pakken waren."

  "Ik had Liverpool zelfs getipt voor eindwinst"

  "Atletico is ontsnapt. Dit was een hold-up, "the great escape". Het enige dat je over Atletico kunt zeggen is dat je nooit klaar met hen bent. Dat resultaat binnenhalen, dat noem ik geen geluk. Maar nogmaals: zonder die blunder van Adrian spreken we nu niet over de ontsnapping van Atletico", zegt Verheyen.


  "Twee heel goeie invalbeurten waren er bij Atletico wel van Morata en Llorente. Je zag dat Diego Costa niet 100% was. Hij was nog niet de scherpe Costa die we kennen. Achteraf kun je zeggen dat het niet ideaal was om met hem te beginnen. Hij is niet met zijn volle goesting naar de kant gegaan, maar die vroege vervanging na 56 minuten was wel goed gedaan van trainer Diego Simeone."

   

  Toch blijft Verheyen met een vieze smaak in zijn mond zitten: "Ik had Liverpool opnieuw op 1 gezet voor de finale en eigenlijk ook op eindwinst. We nemen afscheid van de betere ploeg, dat is duidelijk."

  Gert Verheyen in Anfield, met Peter Vandenbempt erbij: