Lokeren lost bondsschulden op de valreep af en is (voorlopig) gered

  Lokeren houdt het hoofd nog altijd boven water.

  Lokeren heeft enkele uren voor de deadline zijn bondsschulden kunnen vereffenen. Een nakend faillissement is op die manier afgewend, al is het nog niet duidelijk of er ook een definitieve oplossing is gevonden.

  Lokeren-eigenaar Louis de Vries had tot 18u om de openstaande schulden bij de voetbalbond te vereffenen of de club dreigde geschrapt te worden. De Raad van Bestuur van afgelopen maandag bracht geen soelaas, maar De Vries bleef de voorbije uren naarstig werken aan een oplossing.

   

  Uiteindelijk werd het geld om de schulden aan te zuiveren toch gevonden. "De club is dus niet meer in staat van schrapping", laat Lokeren weten. "De eerste kaap is genomen, nu nog de tweede kaap (Lokeren heeft nog tal van andere schulden, red) in de komende uren."

   

  "In afwachting zal de A-kern op verzoek van trainer Stijn Vreven morgen de trainingen hervatten, om zo sportief klaar te zijn voor de play-downs." Lokeren bikkelt met Roeselare om de degradatie naar de amateurklassen te vermijden. De eerste match, op Roeselare, is op 20 maart.