Keukeleire: "Als het moet rijden we de Ronde met lege Kwaremont en Paterberg"

  Het coronavirus hangt als een donkere wolk boven het wielrennen. Renners trainen, maar weten niet of ze nog wel aan koersen zullen komen dit voorjaar. De tafel van Extra Time Koers hoopt dat er ondanks alle problemen toch een mouw aan gepast kan worden.

  "Laat ze koersen en laat de mensen gewoon rustig thuis naar tv kijken", luidt het advies of de wens van Eddy Planckaert. "Uit liefde voor de koers."

   

  "Ik denk dat het wel zal doorgaan, maar dan zonder of met veel minder VIPs en met niet te veel publiek", is ook Sven Nys nog hoopvol. "Een koers achter gesloten deuren bij wijze van spreken."

   

  Een Ronde van Vlaanderen zonder fans op de Oude Kwaremont en Paterberg, dat schrikt Jens Keukeleire niet af. "Als het moet, zie ik dat zitten. Zeker weten! Er zijn nog koersen in het voorjaar waar het publiek niet dikgezaaid is."

   

  "Natuurlijk krijg je een extra adrenalinestoot van het publiek langs de kant. Dat voel je wel." Planckaert: "Misschien kunnen ze het publiek vervangen door muziekboxen langs de kant?"

   

  Voor Keukeleire is er wel mogelijk nog een extra spelbreker. Zal zijn ploeg EF Education Cycling er niet nog langer het blok opleggen voor al zijn renners? "Ik hoop van niet. Al hebben Sep (Vanmarcke) en ik daar niet veel over te zeggen."