Maximaal 1.000 toeschouwers toegelaten voor volleybaltopper

  Aalst - Roeselare is een heruitgave van de bekerfinale, gewonnen door Roeselare (3-1).

  De volleybalclubs volgen het advies van eerste minister Sophie Wilmès. In Aalst zullen ze zaterdag maximaal 1.000 fans toelaten voor de topper tegen Roeselare. In het basketbal wachten ze nog een dag af.

  De Belgische regering wil niet dat er nog indoorevenementen plaatsvinden met 1.000 toeschouwers of meer. De zaalsporten zullen dus moeten ingrijpen en dat doen ze ook.

   

  In het volleybal staat zaterdag de topper tussen Aalst en Roeselare op het programma. "Momenteel zijn ongeveer 500 tickets over de toonbank gegaan", laat Pacsal Debels, de algemeen directeur van Aalst, weten. "We verkopen er maximaal 1.000."

   

  "We merken wel dat de reservaties maar mondjesmaat binnenlopen", gaat Debels voort. "Normaal gezien is een topper tegen Roeselare al uitverkocht."

   

  De wedstrijd uitstellen is voorlopig niet aan de orde. "Maar de adviezen veranderen elke dag", weten ze in Aalst ook.

   

   Voor de wedstrijden die nadien op het programma staan, zal deze aanpak nagevolgd worden. Zo staat op zaterdag 21 maart met Roeselare - Maaseik nog een topper op het programma.

   

  "We moeten absoluut het advies van de regering volgen. Er gaan immers ook veel kwetsbare mensen naar het volleybal", zegt Philippe Boone, voorzitter van de Belgische Volleyballiga. "We verkiezen dit scenario boven het afgelasten van wedstrijden. Want daardoor zouden de clubs zwaar in de problemen komen, met abonnementen die moeten terugbetaald worden en ontevreden sponsors."

  Basketbalteams zitten morgen samen

  In het basketbal steken ze woensdag de koppen bij mekaar om over de coronacrisis te praten. Misschien spelen de teams volgend weekend zonder publiek in de hoogste afdeling.

   

  "We wachten een iets duidelijker advies af", stelt Wim Van de Keere van de Pro Basketball League. "We praten met de clubs en andere federaties, maar voorlopig hakken we nog geen knopen door."

   

  "Morgenochtend zitten we met de clubs samen. In de namiddag of ten laatste donderdagochtend beslissen we over de komende wedstrijden."

   

  Phoenix Brussels heeft alvast beslist om zijn jaarlijkse wedstrijd in Vorst Nationaal uit te stellen. Volgende week vrijdag had het team Charleroi willen partij geven in de concerthal, maar Brussels werkt de match gewoon in Neder-Over-Heembeek af. Op 26 april wil de club in Vorst Nationaal tegen Luik spelen.

   

  Vanavond speelt landskampioen Oostende in de Champions League tegen het Spaanse team Tenerife. Die match wordt sowieso gespeeld. Oostende verwacht zo'n 1.500 toeschouwers voor het Europese treffen.