Russische renner Dmitri Strachov besmet met coronavirus

  Vorig seizoen koerste Dmitri Strachov voor Katjoesja-Alpecin.

  Het Russische wielerteam Gazprom-Rusvelo heeft laten weten dat zijn renner Dmitri Strachov het coronavirus heeft opgelopen tijdens de UAE Tour in de Emiraten. De 24-jarige Rus ligt er in een ziekenhuis en voelt zich naar eigen zeggen goed.

  Gazprom-Rusvelo zat sinds 27 februari in quarantaine in Abu Dhabi. Drie renners van de ploeg werden van nabij onderzocht, Dmitri Strachov testte positief op het coronavirus.

   

  "Nadat ik voor vijfde keer werd getest op het virus, kwam naar boven dat ik besmet was door het coronavirus", legt Strachov uit.

   

  "Zelf heb ik de resultaten wel nog niet gezien. Ik moest meteen naar het ziekenhuis, waar een bloedonderzoek werd gedaan. Ik wacht intussen af. Ik voel mij goed, maar blijf de maatregelen omtrent het virus opvolgen. Hopelijk raakt de situatie snel opgelost."

   

  De 24-jarige renner verblijft in een ziekenhuis in de Verenigde Arabische Emiraten en wordt verder onderzocht.

  Naast Gazprom-Rusvelo verblijft ook WorldTour-team UAE Emirates nog altijd in de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens de geruchtenmolen zou Fernando Gaviria ook besmet zijn, maar dat werd nog niet bevestigd.

  Campenaerts in Extra Time Koers: "Meest luxueuze plaats om in quarantaine te zitten"