Zinho Vanheusden dreigt begin play-offs te missen door schorsing

    Vanheusden pakte rood na een zware overtreding tegen STVV-aanvaller De Bruyn.

    Er hangt Zinho Vanheusden een zware straf boven het hoofd. De Belgische voetbalbond heeft hem een schorsing van 3 speeldagen opgelegd na zijn donkerrode kaart in het duel tegen STVV. Daardoor zou de verdediger van Standard de start van de play-offs missen.

    Vanheusden ging dit weekend in de wedstrijd tegen STVV stevig in de fout: met een gestrekt been hakte hij in op de knie van aanvaller De Bruyn. De scheidsrechter gaf aanvankelijk geel, maar na ingrijpen van de VAR kreeg Vanheusden zijn terechte rode kaart.


    De verdediger riskeert door zijn karatetrap een schorsing van 3 speeldagen waardoor hij het begin van de play-offs zou missen. Standard gaat in beroep tegen de sanctie, morgen verschijnt Vanheusden voor de commissie. 

    Bekijk hier de zware overtreding van Vanheusden: