Vlogger Bas Tietema smokkelt PlayStation binnen in coronahotel: "Geniaal!"

  De FDJ-renners spelen een potje FIFA in quarantaine.

  Dat de geïsoleerde renners in de UAE Tour zich niet steendood verveeld hebben, is onder meer te danken aan de Nederlandse vlogger Bas Tietema. In een YouTube-filmpje laat hij zien hoe hij een PlayStation tot in de kamer van Ramon Sinkeldam smokkelde.

  Het coronavirus legde eind vorige maand de UAE Tour lam en zorgde ervoor dat onder andere FDJ bijna 2 weken in quarantaine moest blijven in een hotel in Abu Dhabi. De renners doodden de tijd onder meer door grappige filmpjes te posten op sociale media, maar ook door FIFA 2020 te spelen.

   

  Dat FDJ-kamergenoten en ploegmaats Ramon Sinkeldam en Arnaud Démare zich konden uitleven op de PlayStation hadden ze te danken aan de Nederlandse vlogger Bas Tietema. Die vatte de koe bij de hoorns na een oproep van Sinkeldam op Twitter en slaagde zowaar in zijn opzet om een PlayStation tot bij de geïsoleerde renners te smokkelen.

  Bekijk hoe de PlayStation op zijn bestemming raakte:

  Sinkeldam smeekte om een PlayStation op Twitter:

  De PlayStation arriveert bij Sinkeldam en Démare: