Knokke mag promotie naar 1e amateur bijna vieren, Lyra-Lierse ziet bonus weer slinken

  Koen Persoons in Knokke.

  Heeft uw lievelingsclub in de lagere afdelingen dit weekend  gewonnen, gelijkgespeeld of verloren? Op sporza.be kunt u elke week alle uitslagen (+ klassementen) van eerste amateur tot en met eerste provinciale consulteren.

  Knokke mag bijna feesten

  Knokke staat op het punt om na één seizoen terug te keren naar de hoogste amateurafdeling.

   

  Met een 4-1-overwinning tegen Gullegem telt de kustploeg 63 punten. Dat zijn er liefst 18 meer dan eerste achtervolgers Mandel United en Ronse. Als Knokke volgende week een punt pakt, is het - op dat moment 5 matchen voor het einde - kampioen.

   

  "De titel is voor 99% binnen. Fantastisch", zegt ex-Lokeren en ex-KVM-middenvelder Koen Persoons, een van de sterkhouders bij Knokke.

  1 op 9 voor Lyra-Lierse

  In derde amateur B wist Lyra-Lierse voor de derde week op een rij niet te winnen. De club liep afgelopen weekend in eigen huis tegen een 0-2-nederlaag aan tegen Beringen.

   

  Na de 1-2 tegen Witgoor en de 3-3 tegen Wellen blijft Lyra-Lierse achter met 1 op 9 en ziet het zijn bonus op dichtste concurrenten City Pirates en Heur Tongeren slinken tot 1 schamel puntje. Ook nummer 4 Houtvenne is met 4 punten achterstand nog niet uitgeteld voor de titel.

  Thuisnederlaag voor Lyra-Lierse: