Weer wat kansen minder voor Dirk Van Tichelt en co om Tokio te halen

    Vier jaar geleden pakte Dirk Van Tichelt brons op de Olympische Spelen in Rio.

    Enkele uren nadat de Belgische judoka's Dirk Van Tichelt en Toma Nikiforov hadden aangegeven naar Rusland te trekken om deel te nemen aan het grandslamtoernooi in Jekaterinenburg heeft de Internationale Judofederatie (IJF) bekendgemaakt dat alle toernooien tot 30 april geannuleerd worden. Het (alomtegenwoordige) coronavirus ligt aan de basis van de beslissing.

    Er zouden komend weekend 7 Belgische judoka's deelnemen in Jekaterinenburg. Vicewereldkampioen Matthias Casse (-81 kg) was niet voorzien. Voor Dirk Van Tichelt (-73 kg) en de wederoptredende judoka's Toma Nikiforov (-100 kg) en Kenneth van Gansbeke (-66 kg) is de afgelasting een nieuwe streep door de rekening want zij hebben dringend punten nodig voor hun olympische ranking richting Tokio. 

     

    En niet alleen Jekaterinenburg wordt geschrapt, ook de Grand Prix van Tblissi (27-29 maart) en de Grand Prix van Antalya (3-5 april) gaan niet door, net als alle continentale toernooien. Vorig weekend werd al de Grand Prix in de Marokkaanse stad Rabat geschrapt.