Liam Everts: "Dat mensen veel van mij verwachten? Laat ze maar doen"

  Liam Everts in Sportweekend.

  Treedt Liam Everts in de voetsporen van grootvader Harry en vader Stefan? Het is een vraag die al honderden, misschien wel duizenden keren gesteld is. Maar ze blijft brandend actueel en dus zocht Sportweekend Liam op tijdens de cross van zondag in Valkenswaard.

  "Met het motorcrossen sta ik op en ga ik slapen. Dit is iets dat je niet halftijds kunt doen. Als je wil winnen, moet je ervoor leven. Wel, ik wil er alles voor geven om te winnen", zegt de 15-jarige Liam Everts.

   

  Liam volgt thuisonderwijs en krijgt de best mogelijke begeleiding. "We werken sinds vorig jaar samen met sportpsycholoog Rudy Heylen. Daar hebben we al heel veel uitgehaald, want de naam Everts brengt veel verwachtingen met zich mee", zegt papa Stefan Everts.

   

  Liam: "Dat de mensen veel van mij verwachten omdat ik Everts heet? Dat kan, laat ze maar doen en denken. Ik wil gewoon rijden voor wat ik waard ben en ik wil me amuseren. De rest zal dan wel komen. Ik ga mijn slaap niet laten voor wat anderen van me denken."

   

  Papa Stefan: "We staan nog altijd maar aan het begin. Het is nog een lange weg om ooit wereldkampioen te worden, maar de ingrediënten zijn er wel."

  Bekijk de Sportweekend-reportage met Liam Everts: