Italiaanse minister van Sport wil Serie A stopzetten

  De Serie A gaat voorlopig door achter gesloten deuren.

  De Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora wil de Serie A stopzetten door de coronacrisis. Hij volgt daarmee Damiano Tommasi, voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond, die gisteren al die optie voorlegde. Parma-SPAL werd op de valreep uitgesteld.

  De spelers van Parma en SPAL stonden al klaar in de tunnel, toen ze plots werden teruggefloten door de scheidsrechter. Op advies van de minister van Sport Vincenzo Spadafora werd de wedstrijd nog net voor de start voorlopig opgeschort.

   

  Na overleg gaat de wedstrijd toch van start met 45 minuten vertraging.

  "Stop het voetbal!"

  Spadafora gaf met zijn actie een niet mis te verstane boodschap mee aan de Serie A. De minister van Sport deelt de mening van Damiano Tommasi, de voorzitter van de spelersvakbond. Die deelde zijn ongenoegen gisterenavond op Twitter.

   

  "Laat ons de competitie sluiten! Waar wachten we nog op? Stop het voetbal!", deelde hij in een furieus bericht. Voorlopig gaat de Italiaanse competitie door achter gesloten deuren.

  De minister staat Tommasi bij: “Het is vreemd dat we de gezondheid van spelers, staff en fans op het spel blijven zetten, enkel en alleen om de economische interesses rond de sport te beschermen, terwijl we zo veel vragen van onze burgers om de verspreiding te vermijden."

  Voetbal stoppen is de beste optie voor ons land momenteel. De ploegen die we moeten toejuichen bevinden zich in onze ziekenhuizen.

  Damiano Tomassi - voorzitter Italiaanse spelersvakbond

  De Italiaanse samenleving heeft volgens Spadafora en Tommasi momenteel andere prioriteiten. Voetbal valt daar buiten.

   

  "Het voetbal stoppen is de beste optie voor ons land momenteel. De ploegen die we moeten toejuichen bevinden zich in onze ziekenhuizen", verduidelijkte Tommasi nog vandaag.