Wielerteams mogen luxehotel in Abu Dhabi verlaten na 10 dagen quarantaine

  Alleen maar blije gezichten bij het Franse wielerteam Groupama - FDJ.

  Goed nieuws voor de wielrenners die vastzaten in Abu Dhabi. Na 10 dagen in quarantaine hebben de Franse teams het luxehotel mogen verlaten: Cofidis en Groupama-FDJ.

  Normaal gezien moesten de teams tot 14 maart in Abu Dhabi blijven uit vrees voor het coronavirus, maar vannacht hebben ze het luxehotel toch mogen verlaten. De renners en andere personeelsleden waren zichtbaar opgelucht en zetten meteen koers naar de luchthaven om naar huis te vliegen.

   

  Cofidis en Groupama-FDJ waren in quarantaine geplaatst op donderdag 27 februari nadat de UAE Tour was stopgezet. Enkele mensen in de karavaan hadden positief getest op het virus. Ook andere teams en renners, onder wie Victor Campenaerts, zaten even vast, maar zij konden de Emiraten al vroeger verlaten.

  Feest op de hotelkamer

  Wanneer de Nederlandse renner Ramon Sinkeldam het goede nieuws meldt aan zijn teamgenoot Arnaud Démare ontstaat er meteen een feestje in de hotelkamer.

  En de ploeg van Pogacar en Gaviria?

  Blijft de vraag hoe het met Team Emirates zit? De ploeg van het Sloveense toptalent Tadej Pogacar en de Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria plaatste zichzelf in quarantaine. Volgens de geruchtenmolen zou die laatste zelfs besmet zijn met het coronavirus. Voorlopig komt de ploeg nergens aan de start.

  Campenaerts in Extra Time Koers: "Meest luxueuze plaats om in quarantaine te zitten"