Jago Geerts laat 2e seizoenszege liggen, Everts junior 6e op 250cc-motor

  Jago Geerts in actie in Valkenswaard.

  Jago Geerts (Yamaha) heeft zijn succesnummer uit de seizoensopener niet kunnen herhalen in de Grote Prijs van Nederland. Een val in de tweede reeks deed de 19-jarige motorcrosser de das om in de MX2-klasse.

  In de eerste manche schoot Jago Geerts niet al te best uit de startblokken, maar de 19-jarige crosser houdt van een uitdaging en begon vol enthousiasme aan een inhaalrace.

   

  Hij remonteerde de ene tegenstander na de andere, alleen leider Tom Vialle wilde niet meteen plooien. Op 2 ronden van het einde had hij de Franse KTM-rijder toch te pakken.

   

  Reeks 2 begon dramatisch voor Geerts. Na een tuimelperte in de brede startstrook moest de poulain van Marnicq Bervoets als allerlaatste de race aansnijden.

   

  Op een loodzwaar en drassig parcours sprak Geerts zijn talent aan en zette hij het ene snelle rondje na het andere neer. Het leverde hem een 7e plaats in de reeks en een 2e plaats in de eindstand op.

   

  De zege in Valkenswaard was voor Vialle. De Fransman reed wel een puike reeks. Hij rolde bijna het hele veld op en zette Geerts op 5 punten in het kampioenschap.

  Uitslag GP van Nederland (MX2)
  1. Tom Viallle (KTM-Fra) 47 punten
  2. Maxime Renaux (Fra-Yamaha) 40
  3. Jago Geerts (Yamaha) 39
  4. Jed Beaton (Aus-Husqvarna) 37
  5. Ben Watson (GBr-Yamaha) 34

  Uitslag reeks 1 MX2:

  Uitslag reeks 2 MX2:

  Everts junior 6e in 250 cc-klasse

  Liam Everts proefde in Valkenswaard van de 250 cc-klasse. Vorige week won hij nog op een 125 cc-motor, maar nu probeerde de 15-jarige zoon van Stefan Everts het eentje hoger om progressie te maken.

   

  Winst zat er nog in op de zwaardere motor. Everts junior werd 7e in de 1e en de 2e reeks. Na diskwalificatie van de winnaar eindigde hij uiteindelijk op de 6e plaats.