Jury zet Franse kampioen Warren Barguil uit Parijs-Nice na stayeren

  Warren Barguil probeert terug te keren achter de ploegauto.

  Warren Barguil mag morgen niet meer aan de start komen van de tweede rit in Parijs-Nice. De Franse kampioen van Arkéa-Samsic is door de jury uit koers gezet, omdat hij te lang achter zijn eigen ploegwagen stayerde na een val.

  Warren Barguil zal zich zijn val in de openingsrit van Parijs-Nice nog lang beklagen. Barguil kwam samen met Romain Bardet ten val op zo'n 60 kilometer van de finish en kon meteen zijn klassementsambities opbergen.

   

  De Franse kampioen wilde terugkeren naar het peloton en kreeg daarbij iets te veel hulp van zijn ploegleider. Barguil stayerde te lang achter de auto van zijn ploeg en werd na afloop van de openingsetappe uit koers gezet.

   

  De jury deelde ook nog boetes uit aan Barguil en zijn ploegleider Yvon Caer. Die moet maandag als laatste auto plaatsnemen in de koers. In 2017 gebeurde min of meer hetzelfde met Romain Bardet. Die werd toen ook in Parijs-Nice uit koers gezet voor stayeren.

  Barguil probeert achter de auto terug te keren

  Bekijk de valpartij van Bardet en Barguil

  Parijs - Nice
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>/>Plaisir - Plaisir154 kmSchachmannSchachmann
  2/>/>Chevreuse - Châlette-sur-Loing166.5 kmNizzoloSchachmann
  3/>/>Châlette-sur-Loing - La Châtre212.5 kmGarcíaSchachmann
  4/>Saint-Amand-Montrond - Saint-Amand-Montrond15.1 kmS. KraghSchachmann
  5/>/>Gannat - La Côte-Saint-André227 kmBonifazioSchachmann
  6/>/>Sorgues - Apt161.5 kmBenootSchachmann
  7/>/>Nice - La Colmiane166.5 kmN. QuintanaSchachmann
  8/>/>Nice - Nice113.5 km