Clijsters ziet na Kerber nu ook ex-winnares Halep afzeggen voor Indian Wells

  Halep won het toernooi in Indian Wells in 2015.

  De Roemeense Simona Halep heeft zich afgemeld voor het WTA-toernooi in Indian Wells, dat volgende week woensdag van start gaat. De nummer 2 van de wereld, vorig jaar winnares van Wimbledon, is nog altijd niet verlost van een voetblessure. Halep won het toernooi in Indian Wells in 2015.  

  "Helaas heb ik nog steeds klachten en ben ik niet tijdig hersteld om naar Indian Wells te komen", liet Halep weten op Twitter. Ze liep de voetblessure op voor het toernooi half februari in Dubai, dat ze wel speelde en ook nog won. Daarna belandde ze in de lappenmand.

   

  De Duitse Angelique Kerber (WTA 21), vorig jaar nog finaliste in Indian Wells, heeft ook afgezegd. De drievoudig grandslamwinnares kampt met een beenblessure.

   

  Kim Clijsters begint in Indian Wells aan haar derde toernooi bij haar comeback. Ook Elise Mertens (WTA 23) zal er deelnemen. Ze won er vorig jaar het dubbelspel, aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka.