Kim Clijsters maakt zich op voor het volgende toernooi

  Kim Clijsters traint in de indrukwekkende arena van het Amerikaanse toptoernooi.

  Boekt Kim Clijsters volgende week haar eerste zege in haar nieuwe carrière? De 36-jarige tennisster warmt zich alvast stevig op voor het hardcourttoernooi van Indian Wells in de Verenigde Staten. "Het voelt als thuiskomen", laat ze weten via Instagram.

  Optredens in de Emiraten en in Mexico hebben nog geen succes opgeleverd. Kim Clijsters verloor er respectievelijk van Garbine Muguruza (WTA-15) en Johanna Konta (WTA-16).

   

  Lukt het haar volgende week wel in de Verenigde Staten? In Californië neemt Kim Clijsters deel aan het hardcourttoernooi van Indian Wells.

   

  Gisteren sloeg ze alvast balletjes op het hoofdterrein. "Hier heb ik me altijd thuis gevoeld en zo voelt het nog altijd", laat Clijsters weten.

  Kim Clijsters won Indian Wells in 2003 en 2005 en speelt er voor het eerst sinds 2011. Wie ze treft bij haar rentree weten we nog niet, maar een topper wordt het alvast niet. De toppers komen pas in de 2e ronde in actie.

   

  Wie er niet bij is in Californië, is Simona Halep. De nummer 2 van de wereld en winnares van Wimbledon is nog altijd niet verlost van een voetblessure. 

  Eigen handdoeken en ballenkinderen met handschoenen

  Ook de organisatie van Indian Wells neemt haar voorzorgen tegen het coronavirus. De spelers mogen hun handdoeken niet meer aan de ballenjongens en -meisjes geven.

   

  Een handdoek mag nog wel mee het terrein op. De spelers moeten die zelf neerleggen op een stoel die wordt neergezet aan beide kanten van het net.

   

  De ballenjongens- en meisjes zullen overigens handschoenen dragen tijdens het toernooi.