Johan Van Herck na nederlaag in Hongarije: "We hebben niet gefaald"

  Johan Van Herck met Ruben Bemelmans in Hongarije.

  De Belgische Daviscup-ploeg heeft de finaleweek in de Daviscup niet gehaald na de nederlaag in Hongarije. Kapitein Johan Van Herck wil het positieve zien. "We zijn geklopt door betere spelers."

  "Ik denk dat we alles gegeven hebben. We moeten beseffen dat we geklopt zijn door betere spelers", maakt Johan Van Herck zijn analyse. "We mogen trots zijn op deze ploeg en staf. We hebben laten zien tot wat we in staat zijn. Er is kwaliteit en we hebben goeie spelers."

   

  Ruben Bemelmans verloor de beslissende match. "We kunnen Ruben niets verwijten. Ik denk dat hij een fantastische eerste set speelt en beetje miraculeus wint. Dan hoop je dat Fucsovic na een dubbel en een zware match gisteren verzwakt, maar dan zie je het tegenovergestelde: hij krikt zijn niveau nog op en dan moet je proficiat zeggen."

   

  "Als kapitein ben ik eigenlijk wel trots. We wilden de spelers beter maken en ik denk dat we daarin geslaagd zijn. We hebben helaas niet de kroon op het werk kunnen zetten met de overwinning, maar dat is vooral de verdienste van Hongarije. We hebben niet gefaald, maar dat is topsport. We zijn geklopt door betere spelers."

  "Hopelijk kunnen we in september iedereen selecteren"

  Johan Van Herck kon in Hongarije niet rekenen op David Goffin, die de voorkeur gaf aan zijn voorbereiding op Indian Wells. "In Indian Wells gaan we gesprekken voeren. Hopelijk kunnen we in september iedereen selecteren voor deze ploeg."

   

  "We hebben veel positieve dingen gezien en dat moeten we de komende maanden gebruiken om spelers beter te maken. En in september moeten we dan het behoud in de Wereldgroep veiligstellen."

  Johan Van Herck: "We mogen trots zijn op deze ploeg"