Tiesj Benoot en Sep Vanmarcke gooien plannen om en rijden Parijs-Nice

  Tiesj Benoot

  Tiesj Benoot doet voor het eerst mee aan Parijs-Nice.

  Twee jaar geleden schitterde Tiesj Benoot in de Strade Bianche, dit jaar maakt hij zich noodgedwongen op voor Parijs-Nice. Ook Sep Vanmarcke zet halsoverkop koers naar de Franse rittenwedstrijd.

  Tiesj Benoot (Team Sunweb) en Sep Vanmarcke (EF Pro Cycling) hadden zich ingeschreven voor de Italiaanse koersen Strade Bianche en Tirreno-Adriatico, maar het coronavirus gooit roet in het eten. 

   

  De twee Belgen ruilen de laars dan maar voor Frankrijk. Daar staan ze morgen aan de start van Parijs-Nice. De Franse rittenkoers laat dit jaar 8 in plaats van 7 renners toe.

   

  Daardoor kan Benoot voor het eerst deelnemen aan de Koers naar de Zon. Hij mag bij Sunweb voor het klassement rijden. Vanmarcke staat voor de 3e keer aan de start. Ook ploegmaat Alberto Bettiol, vorig jaar nog winnaar van de Ronde van Vlaanderen, doet mee.

   

  Door de komst van Benoot en Vanmarcke telt Parijs-Nice 25 Belgische deelnemers. O.a. Victor Campenaerts, Jasper Stuyven, Philippe Gilbert, Yves Lampaert en Dylan Teuns koersen in 8 dagen naar de Azurenkust.

  Virtuele persconferentie

  Parijs-Nice plooit niet voor coronovirus, maar de organisatie neemt wel tal van voorzorgen. Zo gaat de persconferentie vandaag niet door. Die wordt vervangen door een rondje vraag en antwoord via telefoon.

   

  Wij houden u de komende dagen gewoon op de hoogte via deze weg. Op Eén kunt u elke dag naar Parijs-Nice kijken met het commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer.