Waasland-Beveren geeft hoop niet op: "Van comateus naar veel enthousiasme"

  Na 0 op 18 heeft Waasland-Beveren dringend punten nodig.

  Waasland-Beveren staat op de rand van de afgrond in 1A, maar geeft de degradatiestrijd niet op. "Het is logisch dat iedereen ons als de gedoodverfde zakker aanduidt, aan ons om hen ongelijk te bewijzen."

  Dirk Geeraerd moest twee weken geleden allerijl het roer overnemen bij Waasland-Beveren om de club toch nog in 1A te houden. Maar met nog 2 wedstrijden op het programma en 2 punten achterstand op KV Oostende ziet het er niet rooskleurig uit. 

   

  "Na de wanprestatie in Mechelen lagen we in een comateuze toestand, maar we hebben de draad weer opgepikt op training. Er is veel enthousiasme", zegt de interim-trainer. "Ik moet niet voor een schokeffect zorgen, maar wel weer vertrouwen geven op het veld. We moeten doelgericht trainen en een duidelijk plan hebben."

   

  "Waar het is misgelopen? Dat is een veel te lang verhaal. We stonden er goed voor, zijn de mist ingegaan en kunnen de klok niet terugdraaien. We moeten nu vooruitkijken. De spelers geloven er nog in. Als we zakken, zal het met het hoofd omhoog zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat we erin blijven."

  "Nog twee wedstrijden om ons vel te redden"

  Ook Tuur Dierckx oogt nog heel strijdvaardig. "We geloven er absoluut nog in", zegt hij. "Als we winnen, is alles nog mogelijk, ook al is dat een moeilijke opdracht. Iedereen verwacht dat we zullen zakken, aan ons om hun ongelijk te bewijzen."

   

  "Als we winnen, kan de wereld er helemaal anders uitzien. We zullen vechten voor elk punt en elke minuut. Onze mentaliteit zal fantastisch moeten zijn. Maar we hebben bij de concurrenten gezien dat er plots kan worden gewonnen, dus waarom zou dat bij ons niet kunnen."

   

  Jur Schryvers beaamt: "Het is van moeten tegen Moeskroen. Ons voetbal is niet het meest hoogstaande dit seizoen, maar we hebben nog twee wedstrijden om ons vel te redden."

   

  "Cercle heeft 11 punten gepakt in de eerste 24 wedstrijden en pakt er nu 12 in 4 wedstrijden. Nu is het dus aan ons om drie punten te pakken en over KV Oostende te springen."

  Dierckx: "Met 3 punten kan de wereld er helemaal anders uitzien"

  Schryvers: "Het is van moeten tegen Moeskroen"