Vercauteren over toekomst bij Anderlecht: "Wil zo lang mogelijk blijven"

  Vormen Vercauteren en Kompany ook volgend seizoen een tandem?

  Anderlecht moet morgen misschien definitief een streep trekken door Play-off I. Maar dat verandert niets aan de ambities van coach Frank Vercauteren. "Ik ben niet voor de korte termijn gekomen", zegt hij.

  KV Mechelen, Genk en Anderlecht strijden nog voor het laatste ticket voor Play-off I, maar met nog twee competitiewedstrijden op het programma heeft paars-wit de slechtste papieren. Trekt coach Frank Vercauteren zijn conclusies als het morgen misloopt tegen Zulte Waregem?

   

  "Ik ben niet bezig met mijn eigen situatie", zei hij op de persconferentie. "Ik heb een contract waarin een aantal dingen staat en dat respecteer ik. Ik kijk niet naar mijn persoonlijke toekomst, wel die van Anderlecht. Dat is het allerbelangrijkste."

   

  "Ik ben in elk geval niet voor de korte termijn naar Anderlecht gekomen. Ik wil zo lang mogelijk blijven. Dat was een weloverwogen keuze toen ik naar Anderlecht kwam. Ik hoop nog lang deel uit te maken van dit project en zo veel mogelijk bij te dragen."

  Ik hoop nog lang deel uit te maken van dit project en zo veel mogelijk bij te dragen.

  "Geen POI? Dan moeten we POII winnen"

  Anderlecht kon dit seizoen nog nooit 9 op 9 boeken. Na overwinningen tegen Eupen en Waasland-Beveren moet het die vloek dus doorbreken tegen Zulte Waregem. "Ik ben momenteel tevreden van het geleverde spel", zei Vercauteren. "Maar er zijn uiteraard nog werkpunten."

   

  "We hebben nog een kans op Play-off I en die moeten we nu omzetten in realiteit. Ik ben vooral bezig met onze eigen match en dan zien we daarna wel. Als we punten tekortkomen, kunnen we die in het begin van het seizoen hebben laten liggen, maar ook tegen Mechelen. En als we Play-off I niet halen, moeten we Play-off II maar winnen."

  Bekijk hier de volledige persconferentie: