Philippe Gilbert moet Milaan-Sanremo (even) uit hoofd zetten: "Heb er begrip voor"

  Philippe Gilbert zal zijn 5e monument nog niet meteen winnen.

  Philippe Gilbert droomt nog steeds van zijn 5e monument, maar door het coronavirus zal hij ook dit voorjaar Milaan-Sanremo niet winnen. Misschien wordt de wedstrijd later wel nog gereden, al hoopt de Belg daar niet echt op. "Ik hoop dat het wielerseizoen en het leven snel weer zijn gangetje gaat."

  "Ik heb de situatie op de voet gevolgd, net als iedereen", laat Gilbert via zijn ploeg Lotto-Soudal weten. "Wat kan ik zeggen? Het is zo. De gezondheid van de mensen gaat boven alles. Ik begrijp de beslissing volledig."

   

  Hoopt de 37-jarige renner nog om later op het jaar toch Milaan-Sanremo te kunnen rijden? "Er wordt nu gesproken over een eventuele latere datum in het seizoen, maar ik vind het heel moeilijk om daar iets over te zeggen."

   

  "Spreken in de voorwaardelijke wijs, dat is verloren tijd. Ik hoop dat het wielerseizoen en het dagelijkse leven zo snel mogelijk weer zijn normale gangetje gaat."