Nu ook officieel: Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo worden uitgesteld

  Wat al langer gedacht werd, is nu ook officieel. Door de coronachaos in Italië worden Tirreno-Adriatico (11/3-17/3) en Milaan-Sanremo (21/3) uitgesteld. Dat heeft organisator RCS bevestigd in een persbericht. Net als bij de Strade Bianche wordt gezocht naar een nieuwe datum. 

  Na de afgelasting van de Strade Bianche van komende zaterdag leek het een kwestie van tijd voor de andere koersen op Italiaanse bodem ook uitgesteld zouden worden. Bovendien had de Italiaanse regering ook al bekendgemaakt dat sportwedstrijden in Italië tot en met 3 april achter gesloten deuren moesten plaatsvinden.

   

  Vandaag komt organisator RCS met de officiële bevestiging.

   

  "De toegewezen autoriteiten hebben bevestigd dat de gezondheid en de veiligheid van het publiek en alle betrokken personen niet gegarandeerd kan worden", laat RCS weten.

   

  "Daarom heeft RCS beslist om Tirreno-Adriatico (11/3-17/3), Milaan-Sanremo (21/3) en ook de Ronde van Sicilië (1/4-4/4) af te gelasten."

   

  "We gaan nu aan de UCI vragen om op zoek te gaan naar nieuwe datums waarop deze koersen afgewerkt kunnen worden. Datzelfde hebben we al gedaan voor de Strade Bianche voor zowel de mannen als de vrouwen."

  De gezondheid en de veiligheid van het publiek en alle betrokken personen kan niet gegarandeerd worden.

  Organisator RCS