Jumbo-Visma schrapt nu ook Parijs-Nice, Van Aert zoekt plan C

  Wout van Aert zal een andere voorbereiding op de kasseiklassiekers moeten zoeken.

  Team Jumbo-Visma heeft besloten om niet deel te nemen aan Parijs-Nice. Het overwoog gisteren nog om Wout van Aert naar de Koers naar de Zon te sturen, maar trekt zich nu volledig terug. "De risico's zijn te groot", klinkt het.

  Na de afgelasting van de Strade Bianche deed ASO, de organisator van Parijs-Nice, een toegeving. De ploegen zouden acht renners mogen afvaardigen in plaats van zeven. Jumbo-Visma zag een kans om Wout van Aert wat ritme te laten opdoen voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

   

  Maar na CCC,  Movistar; Mitchelton-Scott, Team INEOS, Astana en UAE laat ook Jumbo-Visma Parijs-Nice links liggen. "Dit doet pijn en is teleurstellend", zegt directeur Richard Plugge. "Maar dit is nu het beste besluit dat we kunnen nemen. Als management moeten we de risico's zorgvuldig afwegen en die zijn nu te groot."

   

  Jumbo-Visma zal de andere wedstrijden op de kalender geval per geval beoordelen. "Reizen en verblijven in hotels zijn inherent aan het wielrennen. Dat maakt ons kwetsbaar in deze coronacrisis. De gezondheid van renners, staf en publiek verdienen nu elke prioriteit, waarbij we ook rekening houden met omstandigheden die kunnen ontstaan zoals quarantaine, ziekte of ziekenhuisopname.”

  Wout van Aert zoekt plan C

  Voor Wout van Aert is de beslissing van zijn team een streep door de rekening. Na plan A (Strade Bianche) en plan B (Parijs-Nice) moet onze landgenoot op zoek naar plan C.  "Ik wil mijn team bedanken voor deze moedige beslissing. Gezondheid en familie komen op de eerste plaats.", schrijft hij op Twitter.