OHL beste spelers, Beerschot hechtere ploeg? "Slechts één kan finale winnen"

  Haalt de individuele klasse het van de teamgeest?

  Beerschot of Oud-Heverlee Leuven? Slechts één ploeg promoveert naar de hoogste afdeling. Coaches Hernan Losada en Vincent Euvrard blikken vooruit naar het beslissende tweeluik in 1B. "Als het misloopt, zal het niet het einde van de wereld zijn."

  Derde keer, goede keer voor Beerschot?

  Tegen Cercle Brugge en KV Mechelen liep het telkens mis in het slot, tegen OHL moet Beerschot eindelijk de promotie naar 1A afdwingen. "Als club moeten we heel trots zijn dat we voor het zevende jaar op rij voor de prijzen spelen", zegt Losada. "Vier promoties op rij en nu onze derde finale in 1B. Daar moeten we van proberen te genieten."

   

  "1A is waar deze ploeg thuishoort, maar die droom moeten we waarmaken op het veld. Onze ervaring kan een rol spelen in de finale. Het is belangrijk om geen fouten te maken, want finales worden beslist op details. We moeten rustig blijven en mogen geen gekke dingen doen."

   

  Pas in oktober nam Losada het roer over van Stijn Vreven en nu staat hij al in de finale van 1B. "Als beginnende coach is dit geweldig. Mijn troeven? Ik kan een groep motiveren en veel vertrouwen geven. Ik weet ook welk type voetbal ze in Beerschot willen zien."

   

  Beerschot wordt geroemd om zijn hechte spelersgroep, OHL Leuven heeft met Thomas Henry de topschutter rondlopen. "Maar slechts één ploeg kan de finale winnen. We denken niet na over een scenario waarin het misloopt in de finale. Maar het zal niet het einde van de wereld zijn als we niet promoveren. Derde keer, goede keer? We zullen zien."

  OHL na vier jaar weer in 1A?

  Na drie jaar de financiële wind van King Power in de rug staat OHL voor het eerst in de finale van 1B. In Leuven dromen ze ervan om na vier jaar afwezigheid terug te keren op het hoogste niveau. "Bij iedereen is er dus wat gezonde spanning", zegt coach Vincent Euvrard.

   

  OHL sloot de reguliere competitie af met 0 op 9, maar trok op ministage om de hoofden leeg te maken. "We hebben de switch nu gemaakt van de reguliere competitie naar de finale. We zullen er klaar voor zijn en zullen dat ook tonen. Er wacht ons een heel mooie uitdaging."

   

  "We willen de favorietenrol gerust op ons nemen. Daar lig ik niet wakker van. We zijn vooral bezig met Beerschot verslaan in twee wedstrijden. Ik heb een absoluut vertrouwen in mijn groep. Ze weten wat het is om te knokken voor elkaar."

   

  Nochtans wordt Beerschot de hechtere ploeg genoemd. "Laat iedereen maar voor zijn eigen deur vegen. We hebben een groep die hard werkt om onze doelen te bereiken. De promotie zou heel veel betekenen. Een stap in de goede richting."