Ga naar de inhoud

5 gouden tips van "den Hazard van den tapbiljaar"

Met deze tips speel je iedereen naar huis op de tapbiljart.

Tapbiljart lijkt op het eerste gezicht makkelijk: zo snel mogelijk alle ballen in het doel van de tegenstander potten. Wie het spelletje al eens heeft gespeeld, weet wel beter. Met deze 5 gouden tips van Benny "De Kannibaal" Ceulemans blik jij al jouw vrienden in! 

1. Dwing de tegenstander in lastige posities

Zorg ervoor dat de ballen van de tegenstander in moeilijk te bespelen posities komen te liggen. Het bos en dicht bij de band zijn lastige posities om te stoten.

2. Een bal voor doel wegspelen

Speel bijna recht op de bal. Zorg ervoor dat je de bal iets meer langs de rechterkant raakt. De bal zal de 2 toppen bij het doel raken en vervolgens via de band in non-pot-positie komen te liggen. 

3. De band gebruiken

Wanneer je de band in het midden raakt zal hij ongeveer op dezelfde positie komen aan de andere zijde van de tafel. Er wordt een hoek van 90° gevormd. Schuif je lijn op tot de bal van de tegenstander in jouw stootlijn ligt. 

4. Van bos naar doel

Een gouden tip om van het bos je bal perfect voor doel te krijgen: speel de bal net voor het bolletje op de band. Maak een hoek van 85° om je bal perfect voor doel te leggen.

5. De stoot waar Benny van droomde

Benny kwam tijdens een slapeloze nacht op een geniale stoot om een slechte positie om te toveren tot een positie waarbij je 2 ballen kan potten.

 

Speel de bal van de tegenstander links aan. De bal van de tegenstander zal via 5 banden uiteindelijk jouw 2e bal in pot-positie leggen. Ondertussen rolt jouw eerste bal ook naar een pot-positie. Dat noemen ze dan 2 vliegen in 1 klap.