Ruben Amorim: pas 2 maanden trainer en al 10 miljoen euro waard

  Amorim trok eind december pas naar Braga.

  Ruben Amorim is de nieuwe coach van Sporting Lissabon. De Portugese topclub betaalde 10 miljoen euro aan Sporting Braga voor de trainer. Amorim is zo de duurste Portugese trainer aller tijden geworden. Opmerkelijk: de ex-international is nog maar twee maanden actief als hoofdcoach.

  De 35-jarige Amorim was nog maar sinds eind december aan de slag bij Sporting Braga. Hij volgde er toen voormalig Standard-coach Ricardo Sa Pinto op als hoofdtrainer. Begin 2020 leidde hij er zijn eerste match als hoofdcoach van een A-ploeg. Voordien was hij trainer van Braga B.

   

  Sindsdien liet de Portugees er een stevige indruk na en al snel kwam Sporting bij hem uit, na het vertrek van Silas. Het kostte de club wel 10 miljoen euro om hem weg te kopen. Een recordbedrag.

   

  Het is voor Sporting-voorzitter Frederico Varandas zijn 6e coach sinds zijn verkiezing anderhalf jaar geleden. Sporting staat momenteel 4e in de Portugese Primeira Liga, vier punten achter nummer drie Braga en met liefst twintig punten achterstand op koploper Porto.   

   

  Sporting telt met Yannick Bolasie en Idrissa Doumbia twee oud-spelers van Anderlecht in zijn selectie.