Oeps, Ronaldinho betrapt in Paraguay met vals paspoort

  Ronaldinho zit sinds eind 2018 zonder paspoort.

  Voormalig wereldvoetballer Ronaldinho wordt verdacht van paspoortfraude. Hij zou samen met zijn broer naar Paraguay gereisd zijn met een vals paspoort. "Hij wordt verhoord door het parket", maakte de lokale autoriteiten bekend.

  Ronaldinho is in Asuncion om zijn boek te promoten, maar eens ter plaatse dook er een probleem op. De Braziliaan zou samen met zijn broer het land zijn ingereisd met valse paspoorten. "Ronaldinho wordt donderdagochtend verhoord op de hoofdzetel van het parket", zo bekende minister van Binnenlandse Zaken Euclides Acevedo.

   

  Tijdens een huiszoeking in het luxehotel waar Ronaldinho en zijn broer verblijven, werden er twee valse paspoorten in beslag genomen. Op het document staat zijn echte naam en zijn geboortedatum, maar Ronaldinho claimt genaturaliseerd te zijn.

   

  De voormalige voetballer van AC Milan en FC Barcelona zit al sinds eind 2018 zonder paspoort. Dat werd hem destijds immers afgenomen door het Braziliaanse gerecht. Ronaldinho had immers nog een boete van 2,25 miljoen euro openstaan na een veroordeling voor een zware bouwovertreding in beschermd natuurgebied.