Pro League op zijn hoede: wedstrijden gaan door, maar met extra maatregelen

  In Italië worden de komende weken alle voetbalwedstrijden achter gesloten deuren gespeeld door het coronavirus. In België is dat voorlopig niet aan de orde. Alle wedstrijden in de Jupiler Pro League en de finales van de Proximus League kunnen doorgaan mét supporters. 

  "Zowel de overheid als de betrokken experten verzekerden de Pro League dat de situatie op dit ogenbik aandacht en opvolging vereist, maar dat paniekvoetbal onnodig is", meldt de Pro League.

   

  De wedstrijden van volgend weekend in de Jupiler Pro League en de finales van de Proximus League zullen gespeeld worden met supporters, maar de Pro League roept op om de aanbevelingen van FOD Volksgezondheid te respecteren.

   

  De Pro League zal de situatie blijven opvolgen en is in permanent overleg met de bevoegde diensten en experten. Bij nieuwe ontwikkelingen kunnen andere maatregelen worden genomen. 

  De richtlijnen voor supporters

  • Wie zich ziek voelt of koorts heeft, blijft dit weekend thuis en moedigt zijn favoriete team aan via de live uitzendingen, clubkanalen, sociale media...
  • We willen het risico op besmetting minimaliseren. Rechstreeks contact (handen schudden, kussen, omhelzingen,...) worden afgeraden.
  • Het spreekt voor zich dat wie hoest of niest de mond en neus bedekt.
  • Was de handen regelmatig.
  • Contact met spelers is op dit ogenblik niet wenselijk. We vragen fans daarom om in deze periode spelers niet meer om handtekeningen, handshakes, selfies, shirts, te vragen.