Gezien in Extra Time Koers: Zwiften naar Sanremo en Campenaerts ziet Quick Step niet zitten

  Het beste van de eerste aflevering van Extra Time Koers verzameld in één artikel.

  Het Belgische wielervoorjaar is definitief begonnen met de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en gisteren de eerste Extra Time Koers. Het werd een gesmaakte aflevering met gasten Yves Lampaert, Victor Campenaerts, Bram Tankink en José De Cauwer om de tafel bij Ruben Van Gucht. Wij zetten voor u enkele leuke en interessante fragmenten op een rij.

  Tankink: "Geen Italiaanse koersen? Met z'n allen Zwiften dan maar"

  Het decreet van de Italiaanse regering om het coronavirus in te dijken bepaalt dat er de komende maand alleen sportwedstrijden achter gesloten deuren mogen plaatsvinden. De Cauwer: "Het kan bijna niet anders dan niet te koersen, je kunt moeilijk het publiek gaan weghouden."

   

  Tankink volgt hem daarin: "Dat heeft inderdaad geen zin." De Nederlandse ex-renner doet wel meteen een tegenvoorstel: "Misschien dat we dan met z'n allen op rollen kunnen Zwiften. Daarbij kun je ook de nodige afstand tussen de renners houden. Dat is extra veilig. Je kunt dat ook integraal uitzenden." Met commentaar van De Cauwer? "Neen, dat zal nog een paar jaar duren", houdt die de boot af.

  Lampaert: "Als de schakelaar van Cavagna op aan staat, is heel het peloton in paniek"

  Het moment van de week voor Yves Lampaert was de zege van Deceuninck-Quick-Step-ploegmaat Rémi Cavagna. "Hij won zaterdag wél in de Ardèche Classic na alweer een fenomenale solo. Hij was eerst weg met een kopgroep, maar reed iedereen een voor een eraf. Het was zijn 3e poging dit jaar: in Valencia, in de Tour de la Provence richting Ventoux en nu. Rémi is een enorm sterke coureur. Hij heeft een aan-uitschakelaar. Als hij aanstaat, is heel het peloton in paniek. Hij is nog ruwer dan Thomas De Gendt."

  Campenaerts: "Ik kies bewust niet voor ploeg als Quick Step om vrijheid te hebben in tijdritten"

  Deceuninck-Quick Step maakt al jaren furore als dominant topteam. Ze mikken op verschillende paarden, waarbij telkens iemand kan profiteren. Zoals Kasper Asgreen in Kuurne. Zou Victor Campenaerts in het systeem van Quick Step passen? "Ik kies bewust niet voor zo'n ploeg, omdat ik mijn vrijheid wil in de tijdritten. Als ik bijvoorbeeld met Yves in dezelfde wedstrijd zit, dan rijd ik daags voor een tijdrit heel de tijd als laatste man rond, terwijl Yves tot de laatste kilometer op kop rijdt of zelfs de koers probeert te winnen. Ik wil mij absoluut sparen voor de tijdrit. Bij een ploeg als Quick Step zou dat niet meer zo zijn."

  De grappigste fragmenten uit Extra Time Koers:

  Het was vaak grappen en grollen aan tafel bij Ruben. Wij maakten en compilatie van 5 minuten. "Als het komt, dan komt het", zegt Lampaert. Campenaerts vergeet de verjaardag van vriendin Fanny en De Cauwer vindt boksen een toffe sport: "Altijd kans op slagen."

  Bekijk de volledige Extra Time Koers:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.