BOIC-delegatie gaat al eens op inspectie in het olympisch dorp van Tokio

  Een beeld van het olympisch dorp in Tokio.

  Minder dan 5 maanden voor de start van de Olympische Spelen heeft de top van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) een werkbezoek aan Tokio gebracht. Ze bezochten er onder meer het olympisch dorp, verschillende sites waar de atleten hun competities zullen afwerken en trokken naar Mito, waar het basecamp van Team Belgium wordt opgetrokken.

  "Het Olympisch dorp is volledig afgewerkt, we hebben de ruimtes te zien gekregen waar Team Belgium zal wonen komende zomer", vertelt Olav Spahl, Elite Sports Director van het BOIC en chef de mission in Tokio.

   

  "Elke kamer en elk appartement hebben we kunnen bezichtigen. Daardoor hebben ons een goed idee kunnen vormen over hoe we de ruimte zullen indelen: waar de medische ruimte zal komen, waar we de teamlounge en de vergaderruimten voor de ploegsporten zullen inrichten. We weten nu ook waar we zaken moeten aanpassen."

   

  Omdat het BOIC de atleten tijdens de Spelen een "thuisgevoel" wil geven, zullen de ruimtes een Belgische touch krijgen. Tijdens de olympische stage eind vorig jaar in Belek werd bij de topsporters een rondvraag georganiseerd. "We hebben heel wat input gekregen en daar al een paar goede ideeën van genoteerd. Daar moeten we nu rond werken. Het idee is om het design van het Belgium House en van de kledij te gebruiken in de aankleding van onze appartementen in het olympisch dorp."

  Olav Spahl (l) en Bob Maesen

  "Aanpassen aan Japanse omstandigheden in Mito"

  Team Belgium werkt tijdens de Spelen met 16 verschillende accommodatiesites. De BOIC-delegatie, die verder bestond uit Games Managers Gert Van Looy en Rudy Lahor en High Performance Manager Bob Maesen, ging tijdens het werkbezoek op zoveel mogelijk plaatsen langs "om de komst van de verschillende delegaties optimaal voor te bereiden".

   

  "Ook de afstanden en transportmogelijkheden tussen de verschillende accommodaties en de venues hebben we verkend", verduidelijkt Spahl.

   

  De BOIC-toplui trokken ook naar Mito om daar de laatste afspraken te maken over de trainingsmogelijkheden voor de atleten. Het BOIC koos in Mito voor het Kasamatsu Sports Park en de Adastria Sports Arena als centraal trainingskamp voor de Spelen, het hotel Mito Plaza wordt de uitvalsbasis.

   

  "In Mito kunnen de atleten zich in alle rust en sereniteit aanpassen aan de Japanse omstandigheden. Het Kasamatsu Sports Park en de Adastria Sports Arena zijn mooi vernieuwde sportcomplexen met uitstekende sportinfrastructuren voor atletiek, badminton, basketball, boogschieten, boksen, gewichtheffen, gymnastiek, judo, taekwondo, tafeltennis, tennis, triatlon en zwemmen."

   

  "Al deze sportinfrastructuren liggen op korte afstand van elkaar. Bovendien leent de infrastructuur zich ook tot ontspanning, verzorging en recuperatie. We hebben alle sportinfrastructuren nogmaals bezocht met bijzondere aandacht voor de gymnastiekzaal. Het BOIC stelt, samen met de Japanners, alles in het werk om optimale sportinfrastructuren aan te bieden aan de atleten", verzekert Spahl.