Belgian Lion Haris Bratanovic verbreekt zijn contract bij Barcelona

  Haris Bratanovic (uiterst rechts) is een vrije speler.

  Er is een einde gekomen aan het Spaanse avontuur van Belgian Lion Haris Bratanovic. De 19-jarige Belg heeft zijn contract bij topclub Barcelona verbroken. "Ik kreeg te weinig kansen", klinkt het.

  De 2,08m grote Haris Bratanovic wordt door kenners omschreven als een van de grootste talenten in het Belgische basketbal. Bijna twee jaar geleden maakte hij als 17-jarige de overstap van derdeklasser Falco Gent naar het grote Barcelona, waar hij ervaring mocht opdoen bij de B-ploeg in 3e klasse.

   

  "Ik was heel tevreden met mijn eerste seizoen, zeker toen ik zelfs minuten in tweede klasse kreeg", vertelt Bratanovic, die een moeilijk tweede seizoen kende. "Ik kreeg te weinig kansen en vond dat ik niet beter kon worden. Om als speler te verbeteren, moet je spelen en dat kwam er niet van."

   

  Bratanovic nam de beslissing om weg te gaan samen met zijn agent en zijn familie. Barcelona heeft zich niet verzet en werkte mee aan de contractverbreking. Waar Bratanovic de komende weken en maanden zal trainen, weet hij nog niet, maar hij ziet een Belgische baskettoekomst voor zichzelf. "Voor volgend seizoen is het de bedoeling om hier in 1e klasse te spelen."