Geen koers in Italië, wel stage in Spanje voor Mathieu van der Poel

  Van der Poel reed dit voorjaar al mee in de Algarve.

  Mathieu van der Poel miste afgelopen weekend de Omloop Het Nieuwsblad door ziekte en de Nederlandse alleskunner ziet ook de Strade Bianche en Milaan-Sanremo in het water vallen door het coronavirus. Van der Poel last nu een stage in Spanje in.

  Het was de voorbije dagen onduidelijk of Mathieu van der Poel fit genoeg zou zijn om te kunnen deelnemen aan de Strade Bianche, de WorldTour-klassieker van aanstaande zaterdag.

   

  Die vraag is beantwoord door de Italiaanse regering, die een streep trekt door de Italiaanse wielerwedstrijden.

   

  Van der Poel is een van de vele renners die dus op zoek moeten naar een alternatieve voorbereiding. De Nederlander voegt zich weldra bij zijn ploegmaats van Alpecin-Fenix op stage in Benicassim (Spanje), die al ingepland was.