Judoka Dirk Van Tichelt: "Weer een kans minder om me te plaatsen voor Tokio"

  Judoka Dirk Van Tichelt

  Slecht nieuws voor judoka Dirk Van Tichelt op weg naar de Olympische Spelen. De Internationale Judofederatie heeft het toernooi in Rabat komend weekend afgelast uit voorzorg tegen het coronavirus. "Ik hoopte daar de broodnodige punten te sprokkelen om me te kwalificeren voor Tokio", zegt Van Tichelt op Radio 2 Antwerpen.

  "Ik heb een dubbel gevoel bij de afgelasting van het toernooi in Marokko", zegt Dirk Van Tichelt in "Start Je Dag". "Langs de ene kant ben ik opgelucht. 2 weekends geleden liep ik een blessure op aan mijn schouder. Mijn sleutelbeen was een beetje ontwricht. Ik moest me dus half geblesseerd klaarstomen. Het zou kantje boordje worden maar ik wilde me wel volop geven in Rabat."

  Dit is een gemiste kans om me te kwalificeren voor Tokio

  Dirk Van Tichelt

  Toch is de afgelasting vooral een gemiste kans voor de 'Beer van Brecht'. Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio won Van Tichelt nog een bronzen medaille. "Helaas ben ik op dit moment nog niet gekwalificeerd voor de Spelen van deze zomer in Tokio. Een toernooi minder betekent ook een kans minder om er te geraken. Ik had me erop ingesteld om volop te vechten ook al wist ik dat ik met mijn geblesseerde schouder pijn zou hebben", zegt Van Tichelt op Radio 2 Antwerpen. "Er resten me nu nog 4 toernooien om me te kwalificeren. Daar moet ik dan wel goed zijn."

  Corona? Onze judotrainingen gaan gewoon door zoals anders

  Dirk Van Tichelt

  Judo is een intense contactsport. Hoe gaat dat in coronatijden waar zelfs een handdruk afgeraden wordt. "Voorlopig gaan de trainingen gewoon door. We doen weinig anders dan anders",  zegt Van Tichelt. "Ik ga er ook vanuit dat mijn tegenstanders gezond zijn. Als je een beetje ziek bent, blijf je in het judo sowieso best thuis. Op training en zeker in competitie gaan we zo diep dat je het niet haalt als je een beetje ziek bent. Zo is het trouwens elk jaar in de winter tijdens het griepseizoen. Ik hoop dat de judowereld in België bespaard blijft van corona."