Cyriel Dessers wordt opgeroepen door de bondscoach van Nigeria

  Cyriel Dessers scoort dit jaar aan de lopende band.

  Cyriel Dessers (25) mag zich international noemen. De Belgisch-Nigeriaanse spits komt niet in actie voor de Rode Duivels, maar kreeg wel een uitnodiging van de Nigeriaanse voetbalbond. "Ik kan niet wachten om dit shirt aan te trekken", zegt de trefzekere aanvaller.

  Cyriel Dessers scoort dit seizoen in de Eredivisie met zijn ogen dicht.

   

  De ex-spits van onder meer OH Leuven en Lokeren,  die een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder heeft, zit dit seizoen al aan 15 goals in 25 competitiewedstrijden en is topschutter in de Eredivisie.

   

  Dessers liet eind vorig jaar al verstaan dat er contact was geweest met de Nigeriaanse bond en vandaag viel een uitnodiging in zijn brievenbus. De voormalige Belgische jeugdinternational wordt opgeroepen voor de match tegen Sierra Leone.

   

  "Ik ben zo vereerd en trots", schrijft hij op Twitter. "Ik kan niet wachten om dit shirt aan te trekken en om de ploeg te ontmoeten."

   

  Of dit betekent dat Dessers definitief voor Nigeria kiest en dus niet meer kan uitkomen voor de Rode Duivels, wil de aanvaller niet gezegd hebben. "Maar ik ga wel ingaan op deze uitnodiging", zegt hij aan Sporza.

  Bondscoach Gernot Rohr selecteerde Dessers voor het eerst voor de kwalificatiematch voor de Afrika Cup