Quarantaine in VAE: fietsen is "geen prioriteit" voor Démare, Ulissi mist geboorte dochtertje

  Arnaud Démare vanuit zijn "isoleercel".

  6 personen uit de karavaan van de UAE Tour zijn besmet met het coronavirus, zo raakte gisterenavond bekend. 4 ploegen moeten nog tot 14 maart in quarantaine blijven. Geen pretje, maar Arnaud Démare is vooral blij dat er eindelijk duidelijkheid is en legt zich neer bij de (sportieve) gevolgen.

  De identiteit van de 6 besmette personen uit de UAE Tour is niet vrijgegeven, maar bij Groupama-FDJ zijn alle renners en de stafleden virusvrij verklaard. Al betekent dat niet dat de Franse ploeg naar Europa kan terugkeren.

   

  "Vanochtend hebben we het bericht gekregen: we blijven wellicht tot 14 maart in quarantaine", schrijft sprinter Arnaud Démare, een van de grote namen die de Verenigde Arabische Emiraten nog altijd niet verlaten hebben. Ook Cofidis, Gazprom en UAE zitten er nog vast.

   

  "De besmette personen verbleven op dezelfde hotelverdieping als wij. We volgen de hygiënische voorschriften en begrijpen deze situatie "een beetje" beter, ook al heeft iedereen in onze ploeg negatief getest. Maar we kunnen op deze verdieping blootgesteld worden aan het virus."

   

  "We wachten nog altijd op onze fietsen en hebben nu al 6 dagen niet kunnen trainen. Maar onze prioriteit ligt vandaag niet bij het hervatten van de fysieke arbeid, maar wel bij het verhuizen naar een andere verdieping in dit hotel."

  Diego Ulissi (UAE) zit in hetzelfde schuitje en heeft de geboorte van zijn dochtertje gemist: "Ik kan niet wachten om jullie te knuffelen"

  Ploegen en renners in quarantaine
  UAE Groupama-FDJ Cofidis Gazprom
  Tadej Pogacar (Svn) Arnaud Démare (Fra) Jesus Herrada (Spa) Sergej Tsjernetski (Rus)
  Sven Erik Bystrøm (Noo) David Gaudu (Fra) Natnael Berhane (Eri) Imerio Cima (Ita)
  Davide Formolo (Ita) Jacopo Guarnieri (Ita) Nathan Haas (Aus) Nikolaj Tsjerkasov (Rus)
  Fernando Gaviria (Col) Ignatas Konovalovas (Lit) Jesper Hansen (Den) Vladislav Koelikov (Rus)
  Max Richeze (Arg) Miles Scotson (Aus) José Herrada (Spa) Cristian Scaroni (Ita)
  Oliviero Troia (Ita) Bruno Armirail (Fra) Stéphane Rossetto (Fra) Dimitri Strachov (Rus)
  Diego Ulissi (Ita) Ramon Sinkeldam (Ned) Attilio Viviani (Ita) Igor Bojev (Rus)