Schotse bondscoach blijft uit corona-angst weg van loting Nations League

  Steve Clarke traint sinds vorig jaar het nationale elftal van Schotland.

  Steve Clarke, de bondscoach van Schotland, trekt vanavond niet naar Amsterdam voor de loting van de Nations League. Hij wil geen risico lopen op besmetting in de aanloop naar de kwalificatiewedstrijd voor het EK tegen Israël eind deze maand.  

  Schotland eindigde in zijn poule 3e achter de Rode Duivels en Rusland waardoor het zich niet rechtstreeks kon plaatsen voor de Europese kampioenschappen.

   

  In de play-offs krijgen de Schotten een herkansing, te beginnen met de wedstrijd tegen Israël op 26 maart. De winnaar strijdt vijf dagen later met Noorwegen of Servië voor een plek op het EK.

  Bondstrainer Clarke wil niets aan het toeval overlaten om zijn ploeg naar de overwinning te coachen. De Schot vreest dat het Covid-19-beestje hem van de kwalificatiewedstrijd zou weghouden en ziet daarom af van de Nations League-loting.

   

  Op die loting, vanavond om 18u in Amsterdam, worden de poules voor het tweede Europese mini-toernooi bepaald. België zit in divisie A bij de sterkste ploegen en kan uitkomen tegen toppers als Duitsland, Nederland, Engeland, Portugal en Kroatië.