Rode Duivels ontlopen alvast 3 toplanden bij Nations League-loting

  De loting is vanavond om 18u.

  De Rode Duivels kennen vanavond hun tegenstanders in de Nations League. Bij de loting in Amsterdam zijn de Belgen geen reekshoofd, maar dat hoeft geen drama te zijn.

  55 landen gaan straks de bokaal in, onderverdeeld in 4 divisies. België zit in de A-divisie, die onderverdeeld is in 4 groepen met telkens 4 landen. De Rode Duivels zijn bij de loting geen reekshoofd, maar zo ontlopen ze wel Frankrijk, Italië en Spanje, die in dezelfde pot zitten.

   

  In pot 1 zitten de 4 landen die in de voorbije editie de Nations League Finals haalden: Portugal, Nederland, Engeland en Zwitserland. Ook in pot 4 zitten er met Duitsland en Kroatië ook nog 2 te duchten tegenstanders.

   

  De 4 groepswinnaars in de A-divisie plaatsen zich voor de Final 4, die in juni 2021 gespeeld wordt. De laatste in elke groep degradeert naar de B-divisie, voor de nummers 2 en 3 in de groep verandert er niets. De belangrijkste opzet van het toernooi is nog steeds om oefenduels te vervangen door interlands met inzet, tussen landen van vergelijkbare sterkte.

  De 4 potten bij de loting in de A-divisie:

  Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
  Engeland BELGIE Bosnië Duitsland
  Nederland Frankrijk Denemarken IJsland
  Portugal Italie Oekraïne Kroatië
  Zwitserland Spanje Zweden Polen